آرشیو اخبار

نقشه راه طرح ساخت میکروتوربین های ۲۰۰ کیلوواتی تهیه می شود

دکتر 'سعید گلابی' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: طرح ملی 'ساخت میکروتوربین ۲۰۰ کیلوواتی ' یکی از ۳۸ طرح کلان فناوری است که با اعتباری بالغ بر ۳۷۰ میلیارد ریال با محوریت دانشگاه کاشان و همکاری دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه آب و برق شهید عباس پور از سال گذشته آغاز شده است.

ادامه مطلب

سیستم خورشیدی تولید همزمان الکتریسیته و حرارت توسط محققان کشور ساخته شد

پژوهشگران کشور موفق به ساخت سیستم خورشیدی با قابلیت تولید همزمان الکتریسیته و حرارت و ثبت اطلاعات شدند. دکتر علی کسائیان، مجری این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره کاربرد این سیستم توضیح داد: سیستم فتوولتائیک – حرارتی (PVT) برای نسل آینده ساختمان‌ها و تاسیسات آنها کاربرد بسیاری دارد چرا که هم می‌توان از آن برق گرفت و هم از طریق کانالی که در دیوار ساختمان تعبیه می‌شود، گرمایش ساختمان را تامین کرد. به گفته این عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران پیش از این نیز دو دستگاه دیگر شبیه به این سیستم در کشور ساخت شده‌اند اما نوآوری خاص این طرح در نحوه ثبت داده‌ها و استفاده از فناوری الکتروهیدرو دینامیک برای افزایش بازدهی سیستم است. کسائیان در این زمینه توضیح داد: دیتالاگر این دستگاه 18 سنسور دما، سرعت و ولتاژ دارد که اطلاعات آنها را برای آنالیز در ثانیه ثبت می‌کند. همچنین سیستم الکتروهیدرودینامیک این دستگاه از طریق اعمال ولتاژ بالا و مصرف بسیار کم برق، قادر به تحریک لایه مرزی حرارتی و افزایش انتقال حرارت در کانال پشت سل‌های خورشیدی آن است.

ادامه مطلب

موفقیت دانشمندان هسته‌یی کشور در طراحی و شبیه ساز ی تاسیسات تست راکتور اتمی بوشهر

موفقیت دانشمندان هسته‌یی کشور در طراحی و شبیه‌سازی تاسیسات تست راکتور اتمی بوشهر که با هدف بررسی ایمنی این نیروگاه صورت گرفته است در ششمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران ارایه می‌شود. به گزارش سرویس فناوری ایسنا، قرار است، یافته‌های این پژوهش از سوی دکتر امیرحسین کشاورز در مقاله‌ای با عنوان طراحی و آنالیز مجموعه‌های آزمایشگاهی راکتور اتمی بوشهر در مقیاس کوچک با رویکرد فرماندهی وکنترل حوادث هسته‌یی روز چهارشنبه 8 آذر ماه در این کنفرانس ارایه شود. به گفته دکتر کشاورز، این طرح با کمک متخصصان جوامع دانشگاهی کشور به انجام رسیده است.

ادامه مطلب

سمپاش دو منظوره خورشیدی در کشور ساخته شد

محققان کشورمان موفق به طراحی و ساخت سمپاش دو منظوره خورشیدی شدند. محمدحسین قاضی، مدیرعامل شرکت سازنده این سمپاش و از مجریان طرح در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: این سمپاش به منظور سمپاشی درختان و گیاهان و استفاده جهت روشنایی طراحی و ساخته شده است. وی ادامه داد: سمپاش دو منظوره خورشیدی با انرژی خورشیدی کار کرده و به سوخت دیگری نیاز ندارد. همچنین به جز سمپاشی می‌توان از آن به منظور تامین کننده روشنایی و شارژکننده تلفن همراه و همچنین پمپاژ آب تا ارتفاع 40 متر برای مصارف گوناگون استفاده کرد.

ادامه مطلب

تهیه نرم افزار طراحی بهینه سیستم‌های گرمایش آب خورشیدی در کشور

محققان پژوهشکده صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی، موفق به طراحی نرم ‌افزار بهینه سیستم‌های گرمایش آب خورشیدی با هدف کاهش هزینه مصرفی شدند. دکتر محمد ضامن، مدیر گروه پژوهشی آب و انرژی پژوهشکده صنایع شیمیایی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که هدف اصلی از طراحی این نرم افزار به حداقل رساندن هزینه مصرفی است، افزود: این طرح، اولین نرم افزار بومی است که برای سیستم‌های خورشیدی با هدف بهینه سازی هزینه و مصرف طراحی شده و به صورت دستی، تخمینی و تجربی این بهینه سازی را محاسبه می‌کند. وی ادامه داد: در نمونه‌های خارجی این نرم افزار تنها شبیه‌سازی صورت می‌گرفته است در حالی که در این نرم افزار علاوه بر شبیه‌سازی سیستم خورشیدی بهینه سازی پارامترهای مهم نظیر حجم مخزن، زاویه بهینه صفحات خورشیدی با برنامه ریاضی و پارامترهای مشخص انجام می‌شود.

ادامه مطلب

تولید سلول‌های خورشیدی کارآمدتر با همکاری محقق ایرانی

دانشمندان دانشگاه تورنتو با همکاری دانشمند ایرانی، شیوه جدیدی را ابداع کرده‌اند که می‌تواند بطور چشمگیری به سلول‌های خورشیدی کارآمدتر منجر شود. به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مقاله دکتر پویا مراغه‌چی و همکارانش که با عنوان «سیستم‌های فتوولتائیک با تنظیم مشترک پلاسمونی-اکسیتونی با استفاده از نانوپوسته» در مجله Nano Letters منتشر شده، یک شیوه جدید را برای ارتقای کاربری در فتوولتائیک‌های کلوئیدی نقطه کوانتومی توصیف کرده و فناوری جدیدی است که در حال حاضر نویددهنده فناوری سلول خورشیدی ارزانتر و کارآمدتر است.

ادامه مطلب

طرح ملی " شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی نمونه "

با توجه به این که طرح ملی " شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی نمونه " در شورای علوم تحقیقات و فناوری (عتف) تصویب شده است و مقرر شده است که پروژه : " تدوین اسناد راهبردی طرح شبکه هوشمند برق ایران " به عنوان زیر مجموعه طرح ملی مذکور به کارفرمایی دانشگاه صنعتی امیر کبیر انجام شود. جهت تحقق این موضوع " اسناد درخواست پیشنهاد " (RFP) پروژه از طریق سایت www.sgndp.ir در بخش مهمترین اخبار قرار داده شده است.

ادامه مطلب