تهیه نرم افزار طراحی بهینه سیستم‌های گرمایش آب خورشیدی در کشور

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۲۰:۳۰ کد : ۵۲۰۹ اخبار علمی و تحقیقاتی
محققان پژوهشکده صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی، موفق به طراحی نرم ‌افزار بهینه سیستم‌های گرمایش آب خورشیدی با هدف کاهش هزینه مصرفی شدند. دکتر محمد ضامن، مدیر گروه پژوهشی آب و انرژی پژوهشکده صنایع شیمیایی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که هدف اصلی از طراحی این نرم افزار به حداقل رساندن هزینه مصرفی است، افزود: این طرح، اولین نرم افزار بومی است که برای سیستم‌های خورشیدی با هدف بهینه سازی هزینه و مصرف طراحی شده و به صورت دستی، تخمینی و تجربی این بهینه سازی را محاسبه می‌کند. وی ادامه داد: در نمونه‌های خارجی این نرم افزار تنها شبیه‌سازی صورت می‌گرفته است در حالی که در این نرم افزار علاوه بر شبیه‌سازی سیستم خورشیدی بهینه سازی پارامترهای مهم نظیر حجم مخزن، زاویه بهینه صفحات خورشیدی با برنامه ریاضی و پارامترهای مشخص انجام می‌شود.
دکتر محمد ضامن، مدیر گروه پژوهشی آب و انرژی پژوهشکده صنایع شیمیایی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که هدف اصلی از طراحی این نرم افزار به حداقل رساندن هزینه مصرفی است، افزود: این طرح، اولین نرم افزار بومی است که برای سیستم‌های خورشیدی با هدف بهینه سازی هزینه و مصرف طراحی شده و به صورت دستی، تخمینی و تجربی این بهینه سازی را محاسبه می‌کند.وی ادامه داد: در نمونه‌های خارجی این نرم افزار تنها شبیه‌سازی صورت می‌گرفته است در حالی که در این نرم افزار علاوه بر شبیه‌سازی سیستم خورشیدی بهینه سازی پارامترهای مهم نظیر حجم مخزن، زاویه بهینه صفحات خورشیدی با برنامه ریاضی و پارامترهای مشخص انجام می‌شود. ضامن در خصوص موارد استفاده از نرم افزار طراحی بهینه سیستم گرمایش آب خورشیدی خاطرنشان کرد: این نرم افزار روی تمام سیستم‌های گرمایش آب خورشیدی که در مجتمع‌های اداری و مسکونی و همچنین حمام‌های روستایی قرار دارند، قابل نصب است و با توجه به حداقل هزینه، اندازه سلول خورشیدی و زاویه آن را مشخص می‌کند. ضامن در پایان گفت‌وگو تصریح کرد: بانک اطلاعات کامل این نرم افزار نیز طراحی شده که در هر شهر و حتی کشور قابل استفاده است.