اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خانم مهرزاد طاهری زادگان یک شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۳

اطلاعیه دفاع از پایان نامه کارشناسی‌ارشد در رشته معماری و انرژی با عنوان: طراحی هتل در تهران مبتنی بر انرژی صفر با بهره‌گیری از فناوری ریزشبکه

۲۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۶:۳۶ کد : ۲۳۳۴۵ اطلاعیه ها آخرین اخبار

اطلاعیه دفاع از پایان نامه کارشناسی‌ارشد

در رشته معماری و انرژی

عنوان:

طراحی هتل در تهران مبتنی بر انرژی صفر با بهره‌گیری از فناوری ریزشبکه

استاد راهنما:

دکتر جواد دیواندری

دکتر محمد نظیفی فرد

دانشجو:

مهرزاد طاهری زادگان

یک شنبه 29 بهمن 1402 ساعت 13 در ساختمان پژوهشکده انرژی

چکیده

امروزه باتوجه به افزایش سوخت­های فسیلی، ­بحران محیط زیست و افزایش مصرف انرژی استفاده از انرژی­های تجدیدپذیر و طراحی مبتنی بر ساختمان‌های انرژی صفر مورد تأکید است. مصرف انرژی در ساختمان‌ها یک نگرانی برای متولیان جامعه محسوب می­گردد. بخش ساختمانی تقریباً 40 درصد انرژی کشور را شامل می­شود. در برخی از کشورها این سهم حتی از 45 درصد فراتر می­رود و بخش ساختمان را به بزرگ­ترین بخش مصرفی تبدیل می­کند. اعمال سیاست‌های جدید بهینه‌سازی و اجرای آن­ها باعث افزایش صرفه‌جویی در ساختمان می­شود. یکی از اقدامات کلیدی باهدف کاهش مصرف انرژی در ساختمان، دستیابی به ساختمان‌های انرژی صفر است. ساختمان انرژی صفر به‌عنوان ساختمانی با عملکرد انرژی بسیار بالا، تعریف می­شود. انرژی مورد نیاز باید تا حد قابل توجهی توسط منابع تجدیدپذیر تولید و مورد استفاده قرار گیرد. در­واقع ساختمان انرژی صفر را می­توان به عنوان ساختمانی با نیازهای انرژی و انتشار کربن کاهش یافته بیان کرد که از طریق افزایش بهره­برداری از انرژی­های تجدیدپذیر به دست می­آید. با بهره­گیری از انرژی­های تجدیدپذیر می­توان مصرف انرژی ساختمان را مدیریت کرد و از طرفی زمانی می­توان از انرژی­های تجدیدپذیر استفاده کرد که زیرساخت­ها و بستر مناسب برای اجرای طرح موجود باشد، که در اینجا مفهومی به نام ریزشبکه تعریف می­شود. درواقع ریزشبکه، محلی جهت توزیع منابع و بارهای الکتریکی است که به دو صورت متصل به شبکه و جزیره­ای کار می­کند. ریزشبکه متصل به شبکه می­تواند به عنوان پشتیبان شبکه، تعادل در عرضه، تقاضا شبکه اصلی، کاهش پیک، تنظیم فرکانس و افزایش قابل اطمینان بودن، به فعالیت بپردازد و در حالت جزیره­ای به صورت خودگردان کار می­کند. درنتیجه بهره­گیری ریزشبکه جزیره­ای موجب صرفه­جویی در هزینه، انرژی و نیز کاهش هزینه­های انتقال خطوط برق به­ویژه در مناطق روستایی و دورافتاده می­شود. برای یافتن ریزشبکه مناسب باید به مشخصه­هایی همچون پایداری، قابلیت اتصال به شبکه، ظرفیت کلی و زیرساخت­های موجود طرح اشاره نمود. مورد مهمی که باید به آن پرداخت توجه به ظرفیت کل ریزشبکه موردنیاز است؛ زیرا در ریزشبکه­هایی با ظرفیت پایین، امکان عدم تعادل در ریزشبکه وجود دارد. ریزشبکه­هایی که ظرفیت بالایی دارند، به دلیل اینکه ظرفیت تولید و تقاضای شبکه آن­ها زیاد است از اینرسی بالایی برخوردار­اند. و مزیت ریزشبکه این است که اگر تغییر در شرایط بارها و توان تولیدی ایجاد شود، نوسان کمتری ایجاد می­گردد. در فصل اول بیان مسئله و چگونگی روند پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است، در فصل دوم به مبانی نظری ساختمان­های انرژی صفر پرداخته شده و سپس در فصل بعدی مفهوم ریزشبکه­ها و کاربرد آن­ها به طور کامل بیان گردیده است. در فصل چهارم به بررسی مصادیق اختصاص یافته است. در فصل پنجم مطالعات سایت و بستر و روند شبیه­سازی طرح به طور کامل توضیح داده شده است. در ابتدا پلان طرح، که کاربری آن هتل بود طراحی و سپس در نرم‌افزار دیزاین بیلدر از لحاظ میزان مصرف انرژی سنجیده و داده­های دیزاین بیلدر در نرم افزار هومر وارد شده است و دراین نرم افزار ریزشبکه­ای در جهت کاهش مصرف انرژی مورد طراحی قرار گرفته است.