اطلاعیه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خانم مژگان خواجه پور
اطلاعیه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خانم مژگان خواجه پور مورخ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
پژوهشکده انرژی، آب و محیطزیست
گروه آموزشی مهندسی سیستمهای انرژی
اطلاعیه جلسه دفاع پایاننامه کارشناسی ارشد
در رشته معماری و انرژی
تاریخ 28/11/1403 ساعت 12:30
مکان: پژوهشکده انرژی، آب و محیطزیست
عنوان:
طراحی ساختمان ویلایی سلامت محور در کرمان
با رویکرد بهینهسازی انرژی از طریق بهبود پوشش سقف نورگیرها
اساتید راهنما:
دکتر محمدرضا حاتمیان
دکتر مجید سبزپوشانی
اساتید داور:
دکتر جواد دیواندری - دکتر قنبرعلی شیخزاده
دانشجو:
مژگان خواجهپور
چکیده
باتوجه به اهمیت روزافزون تغییرات اقلیمی و بحران افزایش مصرف انرژی، طراحی متناسب با اقلیم و کاهش انرژی مورد تقاضای ساختمانها بسیار حائز اهمیت است. مصرف انرژی بر سلامت انسانها و محیطزیست اثرگذار است. علاوه بر آن استفادهی مناسب از راهکارهای طراحی به منظور کاهش تقاضای مصرف انرژی و افزایش سلامت ساکنان، ضروری است. انسانها زمان زیادی از وقت خود را در فضای خانهها سپری میکنند. بسیاری از خانههای ویلایی کرمان، به دلیل تقسیمات شهری، محرمیت و ویژگیهای اقلیمی، تنها دارای یک پوسته خارجی در معرض جریان هوا و نور طبیعی هستند. استفاده از پوشش سقف نورگیرها منجربه بهرهمندی بیشتر اینگونه خانهها از جریان هوا و تابش خورشید میشود.
به منظور انجام پژوهش حاضر، در ابتدا به پژوهش و مطالعهی موضوع مورد نظر به شیوهی کتابخانهای، پرداخته شدهاست. سپس مطالعات اقلیمی و تحلیلهای اثرگذار بر موضوع به دقت انجام شدهاند و بعد از درنظرگیری ضوابط و برنامه فیزیکی، طراحی غیرفعال سایت انتخابی انجام شدهاست. در نهایت و پس از انجام طراحی غیرفعال، بهینهسازی پوشش سقف نورگیرها، صورت گرفتهاست. به منظور تحلیل موثر اقلیم از دادههای آبوهوایی ایستگاه هواشناسی فرودگاه کرمان و نرمافزار کلایمت کانسالتنت استفاده شدهاست. بهینهسازی بنا به روش غیرفعال و همچنین بهینهسازی پوشش سقف نورگیر توسط نرمافزار شبیهسازی دیزاین بیلدر انجام شدهاست.
در طراحی غیرفعال بنا، از شبیهسازی سه حالت جهتگیری نمای خارجی و حیاط نورگیر منطبق با ضوابط مقررات ملی ساختمان، استفاده شدهاست. هریک از حالتهای طراحی با چندین حالت مصالح پوستهی خارجی و شیشهی قابل استفاده در بازشوها، تست و بررسی شدهاند. سپس به شبیهسازی انواع پوشش سقف نورگیر در حالت بهینه، پرداخته شدهاست. در نهایت سه حالت بهینه پوشش سقف نورگیر معرفی شدهاند.
با شبیهسازی سه حالت جهتگیری نمای خارجی و حیاط نورگیر، جهتگیری دیوار خارجی بنا و بازشوها مستقیما به جنوب جغرافیایی و جهتگیری دیوارهای حیاط نورگیر، مستقیما به جهات اصلی جغرافیایی، به عنوان حالت بهینه و دارای کمترین انرژی مورد تقاضا، نتیجهگیری شدهاست. علاوه بر اینها، موثرترین دیوارهای خارجی و شیشه بازشوها در این حالت، معرفی شدهاند. بهینهسازی پوشش سقف نورگیر، پوشش دارای بازشوی جنوبی و شرقی و دارای شیبهای 8، 16 و 24 درجه، با ارتفاع جبهه شمالی 5/0 متر ثابت و جبهه جنوبی 1، 5/1 و 2 متر، به عنوان حالتهای بهینه معرفی شدهاند.
واژگان کلیدی: سلامت محوری، بهینهسازی انرژی، ساختمان ویلایی، کرمان، پوشش سقف نورگیرها
نظر شما :