اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد خانم مریم جلال خوشنویس

پایان­ نامه کارشناسی ارشد در رشته­ معماری و انرژی با عنوان طراحی مرکز مد ولباس با رویکرد پایداری (طراحی چرخه ای و صفر انرژی)

۲۳ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۳ کد : ۲۳۳۱۵ اطلاعیه ها آخرین اخبار

پایان­ نامه کارشناسی ارشد در رشته­ معماری و انرژی با عنوان

طراحی مرکز مد ولباس با رویکرد پایداری (طراحی چرخه ای و صفر انرژی)

استادان راهنما

جناب آقای دکتر محمد رضا حاتمیان

جناب آقای دکتر محمد نظیفی فرد

توسط:

مریم جلال خوشنویس بهمن 1402

چکیده

صنعت مـد لبـاس به منزلة یکی از صنایع پرطرفدار و سودآور فرهنگی در دنیای مدرن امروز نقشی جدی در انتقال ایده های نوآورانة متأثر از هویت فرهنگی یک جامعه ایفا مـی کنـد. بـه نوعی که متفکران اجتماعی آن را به منزلة پنجره ای گشوده بر هویت، طبقة اجتمـاعی و تغییـر اجتماعی مورد بحث قرار داده اند. میتوان گفت مد به طور عام و کلی سـبک، طریقـه یـا الگـوی فرهنگی است و بازنمودی از هویت فرد بـوده اسـت و به طور خاص صنعتی فرهنگی مبتنی بر خلاقیـت اسـت کـه اغلـب در سبک البسه و پوشاک متجلی می شود و به ذائقـه سـازی، تـرویج، تجـاری سـازی و بازاریابی در سطح جامعه نیاز دارد. در حال حاضر در کشور مرکز مد ولباس وجود ندارد و با توجه به نیاز به چنین مرکزی در تحقیق حاضر سعی بر طراحی این مرکز می شود. توسعه پایدار به مجموع جنبه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی  که به عنوان سه رکن پایداری شناخته می شوند توجه دارد. در حالی که اصطلاح پایداری بر عنصری از تفکر در مورد آینده دلالت دارد، به نظر می رسد لازم است زمان را نیز به عنوان یک بعد جدایی ناپذیر از پایداری در نظر بگیریم. در واقع، کلید طراحی یک ساختمان پایدار، درک زمان است، طراحی ساختمان‌ها در جریان پیوسته و منعطف به جای توده‌های ساکن و غیر منعطف .این همان طراحی چرخه ای است.  اصول طراحی چرخه ای رویه های موجود ساخت و سازرا تغییر می دهد .طراحی برای استفاده مجدد در آینده نیاز به تحقیقات گسترده ای دارد. ساختار ساختمان و خواص مصالح طرح چرخه ای نیاز به بررسی دارد،جنبه هایی مانند استحکام مواد، برگشت پذیری سازه، تعمیر و نگهداری تکنیک ها و سناریوهای استفاده مجدد این موارد به دانش گسترده و چندگانه نیاز دارد. و از آنجایی که تامین انرژی در ساختمان های با کاربری عمومی در عصر حاضر همواره مسئله ای چالش بر انگیز بوده است در طراحی این مجموعه از اصول معماری صفر انرژی متناسب با اقلیم تهران بهره گرفته می شود.  هدف این تحقیق بررسی چگونگی اجرای اصول طراحی چرخه ای و صفر انرژی است، به منظور پاسخگویی به این سوال که مهم ترین معیارها در فرآیند اجرای طراحی چرخه ای و راه حل های دستیابی به معماری صفر انرژی کدامند و چطور ساختمانی برگشت پذیر و زیرو انرژی طراحی کنیم. ابتدا به تبیین معماری چرخه ای و معماری صفر انرژی و نسبت آنها با یکدیگر پرداخته و تحلیل این نتایج با ساختمان برگشت پذیر مورد تطابق قرار خواهد گرفت. یافته ها نشان می دهدکه انطباق برگشت پذیری ساختمان با اصول طراحی چرخه ای در سه بعد، برگشت پذیری فضا (طراحی منعطف ساختمان)برگشت پذیری ساختار(طراحی بر اساس لایه های مختلف و تجزیه عملکردی)و برگشت پذیری اجزا (طراحی اجزا برای جدا سازی،اهمیت اتصالات) قابل اجرا شدن است.همچنین در معماری چرخه ای صفر انرژی بودن ساختمان یک اصل در نظر گرفته می شود که لازم اجرا است.

واژگان کلیدی: پایداری- طراحی چرخه ای-معماری صفر انرژی- مرکز مد و لباس-تهران

تاریخ: 24 بهمن 1402 ساعت 12:30