اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد آقای حامد آقاجانی لشکاجانی تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۰

۲۳ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۰:۴۸ کد : ۲۳۳۱۴ اطلاعیه ها آخرین اخبار

عنوان:

طراحی و ارزیابی مصرف انرژی در یک مدرسه ابتدایی همساز با اقلیم با رویکرد کاهش انرژی نهفته ساختمان در شهر رامسر

اساتید راهنما:
دکتر مجید سبزپوشانی و دکتر احمد دانائینیا
اساتید داور:
دکتر محمدرضا حاتمیان و دکتر سید عبدالمهدی هاشمی

تاریخ: 24 بهمن 1402

مکان: ساختمان پژوهشکده انرژی

چکیده:

این پژوهش به‌منظور بهبود کارایی انرژی و کاهش مصرف در مدارس با تمرکز بر کاهش انرژی نهفته ساختمان انجام‌گرفته است. هدف اصلی این پژوهش افزایش بهره‌وری انرژی در شرایط اقلیمی خاص منطقه و استفاده از روش‌های معماری متناسب با محیط و مواد ساختمانی پایدار و بازیافتی است. با اعمال اصول معماری بومی منطقه، سعی شده است تا ساختمان با محیط اطراف خود هماهنگ شده و بهینه شود. همچنین، از مصالح ساختمانی پایدار و بازیافتی استفاده‌شده که به‌طور چشمگیری منجر به کاهش انرژی نهفته ساختمان شده است.

در این تحقیق با بهره‌گیری از نرم‌افزار دیزاین بیلدر، به شبیه‌سازی جزئیات سازه‌های ساختمانی از قبیل دیوارها، پارتیشن‌ها و پنجره‌ها پرداخته‌شده و بهینه‌سازی حالت‌های مختلف این عناصر در شرایط اقلیمی شهر رامسر انجام‌شده است. این شبیه‌سازی‌ها علاوه بر ارزیابی تأثیر این اجزای ساختمانی بر مصرف انرژی، به بهبود عملکرد حرارتی در داخل مدرسه نیز می‌پردازند. نتایج به‌دست‌آمده از شبیه‌سازی نشانگر این است که با اعمال بهینه‌سازی در دیوارها، پارتیشن‌ها و پنجره‌ها، می‌توان مصرف انرژی را به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش داد. نتایج این شبیه‌سازی‌ها به‌دقت موردبررسی قرارگرفته و بهترین گزینه‌ها استخراج و انتخاب‌شده برای طراحی جدید مدرسه انتخاب‌شده‌اند. نتیجه‌گیری‌های حاصل از آن‌ها نشانگر بهبود عملکرد انرژی و کاهش هزینه‌های مصرفی در مدرسه موردمطالعه است.

در فصل پنج تحقیق، با توجه به مطالعات انجام‌شده در زمینه‌های مختلف، تلاش گردیده است تا بهترین طراحی و تصمیمات معماری به‌منظور کاهش مصرف انرژی نهفته و انرژی عملیاتی ساختمان با بالاترین ساعات آسایش در مدرسه به انجام برسد. با استفاده از نتایج شبیه‌سازی‌ها و تحلیل دقیق طراحی‌های مختلف، تلاش شده تا بهینه‌ترین نقشه‌ها و راهکارهای ساختمانی را تدوین کرده و در این سناریوها، بیشترین کارایی انرژی را در کنار ایجاد یک محیط زیبا و آرام برای آموزش و یادگیری ارائه شود.

در پایان، پیشنهاد‌هایی برای ادامه تحقیقات و بهبود استراتژی‌های طراحی باهدف افزایش کارایی انرژی نهفته در ساختمان‌ها ارائه‌شده است. این تحقیق به‌عنوان یک مبنای علمی می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های بهینه و کاهش تأثیرات منفی بر محیط‌زیست در شهر رامسر کمک مؤثری نماید. این اقدامات، علاوه بر بهبود شرایط آسایش در مدارس، به مردم و مسئولان محلی کمک می‌کند تا در جهت پیاده‌سازی راهکارهای کم‌مصرف و پایدارتر در ساختمان‌ها قدم بردارند.

( ۱ )