گزارش برگزاری کارگاه آشنایی با نیروگاه های تولید همزمان برق، حرارت و برودت (CCHP)

گزارش برگزاری کارگاه CCHP در دانشگاه کاشان:

به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، پژوهشکده انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه کاشان با همکاری دانشکده مهندسی مکانیک اقدام به برگزاری کارگاه آشنایی با نیروگاه های تولید همزمان برق، حرارت و برودت (CCHP) نمود. دکتر مجید نیک فر رئیس پژوهشکده، ضمن خوش آمدگویی به دانشجویان، اساتید و حضار علاقه مند از صنعت، هفته پژوهش و فناوری را گرامی داشت و برگزاری این نوع کارگاه های کاربردی را یکی از عوامل پیوند دانشگاه و صنعت در دانشگاه های مردم محور، کار آفرین و حکمت بنیان دانست. وی خاطر نشان کرد: دانشگاه کاشان به عنوان تنها دانشگاه دارنده نیروگاه cchp کشور و به لطف وجود اساتید مبرز علمی، به تخصصی ترین مرکز آموزش نیروگاه های cchp تبدیل شده است. سخنران علمی این کارگاه دکتر حمید رضا شهبازیان، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و عضو شورای پژوهشکده انرژی، آب و محیط زیست، به بیان مطالب تخصصی این حوزه از جمله لزوم استفاده از chp در صنایع، قوانین وزارت نیرو در زمینه برق خود تامین، معرفی انواع مولدهای برق و مقایسه با انرژی خورشیدی، بررسی مبانی سیکل تولید توان، مبدل های حرارتی و چیلرهای جذبی و ...، شرح PFD و P&ID سیکل CCHP اشاره کرد. نهایتا شرکت کنندگان از نیروگاه ۱ مگاواتی CCHP دانشگاه کاشان بازدید و سوالات و چالش های خود را مطرح کردند. در پایان با عنایت به ناترازی انرژی در کشور و مشوق های دولت برای صنعت در تولید برق پراکنده و با توجه به علاقه صنعت به این موضوع، اساتید پژوهشکده، آمادگی این مرکز را برای انجام پروژه های طراحی، محاسبه و انجام مشاوره در نیروگاه ها cchp و خورشیدی را اعلام نمودند.